ITA Dossiers
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Verlag der Österreichischen Akademie der Wissenschaften Austrian Academy of Sciences Press
A-1011 Wien, Dr. Ignaz Seipel-Platz 2
Tel. +43-1-515 81/DW 3420, Fax +43-1-515 81/DW 3400 https://verlag.oeaw.ac.at, e-mail: verlag@oeaw.ac.at |
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DATUM, UNTERSCHRIFT / DATE, SIGNATURE
BANK AUSTRIA CREDITANSTALT, WIEN (IBAN AT04 1100 0006 2280 0100, BIC BKAUATWW), DEUTSCHE BANK MÜNCHEN (IBAN DE16 7007 0024 0238 8270 00, BIC DEUTDEDBMUC)
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ITA Dossiers doi:10.1553/ita-doss-014en
Abstract: -> Roughly one third of all food produced for human consumption is wasted within the Austrian food chain. Households could save up to € 300 per year. -> Reducing food waste releases finite resources, diminishes environmental risks and avoids financial losses. -> Avoidable causes include overproduction, improper packaging and storage, or misleading expiry date labelling. -> What can be done? Promising options for action include reviewing food safety regulations, facilitating direct marketing channels and simplified expiry date labelling. Authors: Niklas Gudowsky, Helge Torgersen Keywords: ita-dossier food-waste Published Online: 2015/06/16 12:14:08 Document Date: 2015/03/28 13:00:00 Object Identifier: 0xc1aa5576 0x00324478 Rights: . Das Institut für Technikfolgen-Abschätzung gibt die ITA-Dossiers-Reihe heraus, in der Arbeitspapiere und Vorträge von Institutsangehörigen und Gästen veröffentlicht werden. Die Reihe wird intern begutachtet und erscheint nur online im PDF-Format. |
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